~ Bakgrund ~

S*Skogsjentans är ett SVERAK registrerat katteri sedan 2004.

Det är jag och min dotter Corinne som står för S*Skogsjentans; en liten uppfödning av renrasig Norsk Skogkatt. Vår strävan är att uppfödningen ska kännetecknas av friska, harmoniska och rastypiska katter. Våra katter är en del av familjen, där de lever ett tryggt liv. Namnet på vårat katteri; Skogsjentans, valde vi, just på grund av den Norska Skogkattens ursprung, Norge. Den Norska karga vildmarken och skogarna formade Skogkatten till vad de är i dag; en robust, välpälsad och frisk katt. Vid tillfället för namnvalet för katteriet, bodde vi i byn Lillhärdal, mitt i skogen i Härjedalen, nära Norska gränsen. Eftersom båda jag och min dotter är ”jentor” med intresse för skog och natur, tyckte vi att namnet speglade oss och kattuppfödningen.

 
Corinne på vandring i skogen och jag som spanar ut över en myr.....


Vackra Sonfjället, Härjedalen

~ Första Skogkatten ~

Våran första Norska Skogkatt, Hampus, kom till oss som vuxen 1999. Han var en helt perfekt Norsk Skogkatt; snäll, kärvänlig, social och en bra jägare. Tyvärr så blev jakten också han förfall. När han kom till oss var han redan en van utekatt. Han vidgade ständigt sina vyer och hans jagande ledde honom alltid till en bondgård på andra sidan vägen. Vi försökte få honom att hålla sig till våran gård, men förgäves. Hampus gick tragiskt bort försommaren år 2000.

Corinne och vår första Norska Skogkatt Hampus

~ Uppfödningen ~

Katt ville vi ha igen, men ingen som ersatte Hampus, naturligtvis, men att det skulle vara en Norsk Skogkatt var helt klart. Vi kom i kontakt med Anita Östlund och hennes uppfödning S*Sannafjället'sNorska Skogkatter i Järvsö. Hon hade en kull kattungar födda i juni och vi åkte dit för att titta. När vi såg Cirrus för första gången, kunde vi inte hjälpa att bli förälskade i henne. Problemet var att vi blev lika förtjusta i syrran hennes, Caga. Det slutade med att båda fick flytta hem till oss!

Corinne och S*Sannafjället's Cirrus & Caga

 ~ Utställning ~

Anita inspirerade oss till att börja ställa ut Cirrus och Caga, hon stöttade och hjälpte oss på de första kattutställningarna och många efter det. Det gick väldigt bra för katterna, vi tyckte det var roligt sedan har intresset hållt i sig.

~ Första kullen ~

Jakten på en lämplig hane till Caga och Cirrus startade hösten 2003. Vi fick tipset att kontakta Pia Hårdén med uppfödningen S*Tailor Hill's och hennes avelshane S*Wildwood's Virus. I december 2003 parades Cirrus, men Caga hade inte "lust", så det blev inget med den saken.

Den 17/2 2004 föddes våran första kull, "A-kullen". Tre stycken helt otroligt undrbara kattungar!


~ Tack för att du besökte våran hemsida ~

Kontakta oss:

Marianne & Corinne Högnefors

Bergsgatan 1, 64431 Torshälla

016-357088, 070-279 70 88

skogsjentans@hotmail.com

S*Skogsjentans Anthena, Amber och Atlas 7 veckor gamla